SON DAKİKA


Vefa sadece semt ismi değildir, Helal olsun ÇEŞTOB’a
Tarih: 04-06-2024 07:53:27 Güncelleme: 04-06-2024 08:04:27 + -


Yılların duayen turizmcisi Yakup Demir yönetimindeki ÇEŞTOB Çeşme oto yolunda trafik kazasında hayatını kaybeden Gazeteci arkadaşımız Tarık Sarı ‘yı unutmadı

facebook-paylas
Tarih: 04-06-2024 07:53

Vefa  sadece semt ismi değildir, Helal olsun ÇEŞTOB’a

 

ESAT ERÇETİNGÖZ.. YUSUF ÇINAR

Vefa semt ismi değildir, Helal olsun ÇEŞTOB’a

Yılların duayen turizmcisi Yakup Demir yönetimindeki ÇEŞTOB  Çeşme oto yolunda trafik kazasında hayatını kaybeden Gazeteci arkadaşımız Tarık Sarı ‘yı unutmadı. 2006 yılı  9 Eylül’ü 10 Eylül’e bağlayan gecede Çeşme Otayolu’nda ters  yöne giren kamyonun Yeni Asır Gazetesi ulaşım aracına  çarpması nedeniyle vefat eden  Yeni Asır muhabiri Tarık Sarı’yı, geride kalan köpeği Linda, gazeteci dostları, ailesi sevenleri aradan geçen bunca yılda hiç unutmadı. Kurucusu olduğu Ege Magazin Gazetecileri Derneği çeşitli platformlarda Sarı’yı anmaya devam ederken, Tarık Sarı’ya bu kez Çeşmeli Turizmciler vefa göstererek, ÇEŞTOB’un Geleneksel Yaza Merhaba Kokteyli’nde verilen basın ödüllerinden birini de rahmetli Tarık Sarı adına verdi. Tarık Sarı özel ödülünü, Ege Magazin Gazetecileri Derneği Üyesi meslektaşım Bektaş Türk, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’den derneğimize iletilmek üzere aldı.

 

 

 

 

 

 

 

Çeşme turizminin amiral gemisi Ilıca Oteli’in genç genel müdürü Ebru Tuğgan’ın muhteşem ev sahipliğinle gerçekleşen gecenin sunumunu Alaçatı ve rüzgar sörfü denince akla gelen ilk isim olan sörfçü Çağla Kubat yaptı.

Hemen unutmadan yazalım, gece muhteşemdi, Ebru Tuğgan’a yüzlerce tebrik yağdı, Haritada gezmedik ülke bırakmayan   turizmci Sevgi Bayraktaroğlu ‘nun  hem  Ebru Tuğgan’a hem de  çalışanlara söylediği sözler gecenin  ne kadar güzel olduğunu kanıtladı “ Menüler, çalışanlar, davetliler  hepsi uyum içinde rüya gibi davet tebrik ederim” sözleri gecesini gündüzüne katarak bu davet için çalışan Ilıca Otel görevlilerini  son derece mutlu etti, bütün yorgunluklarını unutturdu

 

Gecede Kimler yoktu ki… Orhan Belge, Güman Kızıltan ,Önder-Nilgün Altay, Ali-Seher Sümen, Banu-Süreyya Ayhan, Deniz-Yasemin Ahilik,  Gabon İzmir Fahri Konsolosu Muzafer Tağıl,  iş insanı Ceyhan İyi,  duayen turizmci  Elçin-Güzin-İnsel, Çağrı İyilikçi, Seda Zabıtçı, Yıldırım Aktugan, Ece Nane, Ela Saadet Nane, Eren, Kayhan, Ekrem Ölmezer , Gözde Uluer, Durak Aslan, Gökçe Mazıcıoğlu, Hürriyet Doğan, Mine Güneş Kaya, Murat Karaçanta , Neslihan Doyum, Seçkin Erkan Günay, Sema-Tayfun Çağlayan , Seher Sümen.Hülya Öz. Aslı Öztürk Çilek, İsmail Öz, Cankut Öztürk Ali Sümen , Seher-Arif Çilek ,Murat-Banu Erdoğan, Serap Özcan, Selen Karadeniz, Hayriye Aktaş, Leyla Elcik,  Aşkın Geçgin, Derya Atalan , Sevgi Bayraktaroğlu, Venüs Çam ,Tekin Yüksel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokteylde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Önümüzdeki 10 yılda, 20 yılda, 50 yılda ve belki 100 yılda, bizim göremeyeceğimiz zaman diliminde de çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayacağı Çeşme’yi de hayal ederek adım atmamız gerektiğini düşünüyorum” derken, Temiz su kaynaklarını korumak ve sahip olduğumuz tüm doğal kaynakları; sahip olduğumuz son ağacı, son yaprağına kadar her şeyi korumak, yaşama saygı duygusuyla beraber Çeşme’de huzurlu, sağlıklı, mutlu bir yaşam ortamı kurmak, hepimiz için çok kıymetli” diye kaydetti.

Para kazanmak için vahşice her şeyin yok edildiği bir anlayışın Çeşme’de olmadığını ve bu duruşun güçlenerek devam etmesi gerektiğinin altını çizen Tugay “Kazanma hırsıyla doğayı yok eden her türlü anlayışın karşısında hep birlikte durmayı öneriyorum. Güçlü duruş sergilemeliyiz ki, bize çok güzel olanaklar, nimetler sunan bu güzel topraklar çocuklarımıza da torunlarımıza da aynı güzellikleri yaşatsın. Bu yolda emek harcayan, dikkatli ve özenli davranan tüm Çeşmelileri kucaklıyorum” diye konuştu.

“Deniz ve kumdan fazlası”

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de “Çeşme, deniz ve kumdan çok daha fazlası. Çeşme, kendi bünyesinde birçok saklı mirası bulunduran bir yer. O nedenle Çeşme’nin gizli kalmış bütün kültürel mirasını da ön plana çıkaracak turizm yatırımları önem kazanıyor. Burayı 12 ay boyunca yaşanan bir yer haline dönüştürmek önemli. Biz şanslıyız, çünkü bu altyapımız mevcut. Çeşme’yi içinde kültürü, sanatı, denizi, kumu, güneşi, eğlence hayatı, dinlenme hayatı, sporu bir arada benimseyecek bir anlayışla yöneteceğiz. Bu bağlamda çok şanslıyım. Çünkü birlikte her daim çalışmaktan büyük zevk duyduğum bir Büyükşehir Belediye Başkanım var. Kendisi Çeşme’yi çok ince eleyerek gündemine alıyor ve ‘Çeşmelileri memnun edecek ne gerekiyorsa bir arada yapalım, burayı kalkındıracak şeyleri talep etmekten geri durmayın’ diyor. Ben de ilçe-büyükşehir uyumunun ne kadar kıymetli olduğunu biliyorum. Bu nedenle Cemil Başkan’ımıza teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“İlk kez bir büyükşehir belediye başkanı kokteylimize geldi”

Kokteylde konuşan ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Demir, “Çeşme’yi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Çeşme en güzel plajların, koyların bulunduğu bir destinasyon. Eğer Çeşme bugün bu kadar popülerse, Türkiye sınırını aşıp Japonya ve Çin’den ziyaretçisi varsa bu yolculukta ÇEŞTOB’un çok mücadelesi var. Çeşme’nin değerlerine sahip çıkalım. Bunlara zarar gelmesini önlemek ve zarar getiren faktörleri ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. 20 yıldır bu kokteyli yapıyoruz. İlk kez bir büyükşehir belediye başkanı kokteylimize katılıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir’in ve ÇEŞTOB yönetim kurulunun tüm davetlilerle yakından ilgilendiği gecede yerel basın dalında Tarık Sarı, İsa Atagöz, Yusuf Çınar ve Çeşme’nin tek dergisi Çeşme Life’ın 20. yılı dolayısıyla Gamze ve Erkan Karadede’ye ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli verdi.

Çeşme’ye yatırım yapanlar dalında Çeşme’de turizmin gelişmesi için katkıda bulunan seyahat acenteleri, yatırımcılar, gazeteciler ve kokteylin yapıldığı Ilıca Hotel yöneticilerine plaket takdim edildi.

Ödül alan isimler şu şekilde;

Yatırımlarıyla çeşmeye değer katanlar;Nail Özkardeş,  Veysi Öncel, Adil Dilek, Ahmet Onur, Altın Yunus Otel adına Orhan Koral, Yaşar Çilkız, 7/24 Çeşme’nin gözü kulağı basın mensupları; Gamze-Erkan Karadede, isa Atagöz, Yusuf Çınar, Tarık Sarı Ödülü  Ege Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Esat Erçetingöz adına Bektaş Türk,

Acentalar; Mehmet Bastıyalı, ETS TUR, SETUR, SUNEXPRESS, PEGASUS, MEETING POINT TURKEY,

Ve ev sahibi Ilıca Hotel adına Ebru Tuğgan.

 




Bu haber 860 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI