|
Tweet |
Belediye tarafından yapılan açıklamada, özellikle kullanım ömrünü tamamlamış ve fiziksel olarak yıpranmış durakların yenilenmesine öncelik verildiği ifade edildi. Bu kapsamda ilk etapta kullanılamaz durumda olan 10 dolmuş durağının tamamen yenilendiği, ayrıca 30 durakta bakım ve onarım çalışmalarının gerçekleştirildiği bildirildi.
Açıklamada, yalnızca fiziki yenilemelerle sınırlı kalınmadığına da dikkat çekilerek, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda dolmuş güzergâhlarının güncellendiği ve ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni durak noktalarının oluşturulduğu kaydedildi. Böylece ulaşım ağının daha verimli ve erişilebilir hâle getirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.
Öte yandan, işlevini yitirmiş ve kullanılmayan durakların kaldırıldığı belirtilerek, bu uygulamayla hem kent estetiğinin korunmasının hem de sokaklardaki görüntü kirliliğinin önüne geçilmesinin amaçlandığı ifade edildi.
Yetkililer, yapılan çalışmaların devam edeceğini belirterek, Çeşme genelinde daha düzenli, güvenli ve modern bir toplu ulaşım sistemi oluşturmak için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.