Bugun...
SON DAKİKA

Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, Çeşme için Projelerini Tanıttı

CHP Çeşme Belediye Başkan adayı Lal Denizli, projelerini geniş katılımlı bir lansman toplantısı ile açıkladı.
facebook-paylas
 Tarih: 02-03-2024 11:51:47  -   Güncelleme: 04-03-2024 20:15:47

Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, Çeşme için Projelerini Tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, 1 Mart Cuma günü, Ilıca Hotel Spa&Wellness Resort'ta düzenlediği Proje Lansman Toplantısı’nda, Çeşme için hayata geçireceği projeleri ve hizmetleri detaylarıyla açıkladı. Toplantıya katılan isimler, Lal Denizli'nin vizyonunu ve projelerini ilgiyle dinlediler.

 

 

Proje lansman toplantısına, eski milli futbolcu ve Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayan tek teknik direktör olan Lal Denizli'nin babası Mustafa Denizli, gazeteci, spor yazarı, program sunucusu ve spor yorumcusu Şansal Büyüka, CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Arslanoğlu, CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Pelin Özsoya, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotana, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Seferihisar

 

 

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, CHP Urla  Belediye Başkan adayı Selçuk Balkan, CHP Narlıdere Belediye Başkan adayı Erman Uzun, önceki dönem Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çeşme Belediye Başkan adayı Denizli, toplantıda yaptığı konuşmada, Çeşme'nin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için hazırladıkları projelerin, çok boyutlu olduğunu vurguladı. Denizli, "Projelerimiz, bilim insanlarından muhtarlara kadar geniş bir proje ekibi tarafından titizlikle hazırlandı. Amacımız, Çeşme'nin her kesiminin ihtiyaçlarını karşılamak ve kenti daha yaşanabilir kılmak" dedi.

 

 

 

 



Denizli'nin açıkladığı projeler arasında sosyal amaçlı projeler, çevre dostu uygulamalar, kültürel etkinliklerin artırılması, altyapı çalışmaları ve esnafın desteklenmesine yönelik çalışmalar bulunuyor. Denizli, "Bizim için önemli olan, Çeşme'nin her alanında gelişmesine katkı sağlamak ve sıkıntılarla mücadele eden esnafımızın yanında olmak. Sezonun açılmasıyla birlikte, hizmetlerimizi hayata geçirerek Çeşme'yi hak ettiği noktaya taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Lal Denizli, en önemli vizyon projeleri olarak şunları sıraladı:

 

 

 

 

“Çocuklar ve Gençler Kazanacak”
 
“Çeşme’de çocukların ve gençlerin kazanacağını” söyleyen Lal Denizli, ilçede çocuklar için yeni kreşlerin açılacağını; gençler için ise Gençlik Merkezi’nin açılacağını ifade etti. Denizli ayrıca, öğrencilere burs ve beslenme desteği verileceğini de müjdeledi.

“Kadınlar Kazanacak”

Kadınlarla daima dayanışma içinde olacaklarının altını çizen Denizli, vaatlerini şu şekilde sıraladı:

“Kadın İstihdamını Artırma Programı kapsamında Kadın Kooperatifleri ve Kadını Kalkındırma Ofisi açılacak. Kadınlarımıza Çocuk Bakım Desteği verilecek. Doğum yapmış kadınlar için kısa süreli bakım desteği sunulacak.”

 

 

 

“Yaş Almışlar Kazanacak”

Toplantıda, Çeşme'deki büyüklerimizin de refahını ön planda tutan Lal Denizli, anlattığı projelerle bu düşüncesini vurguladı. Büyüklerimiz için Evde Sağlık Hizmeti, Alışveriş Ünitesi, Psikolojik Destek, Küçük Onarım ve Temizlik Hizmeti, Yaş Almışlar Kulübü, ve Alzheimer Merkezi gibi projeleri hayata geçireceğini söyleyen Denizli; bu projeler sayesinde, Çeşme'deki yaşlı nüfusun hayat kalitesini artırmak adına kapsamlı bir yaklaşım sunduğunu gösterdi.

 

 

 

 

"Engelliler kazanacak"

 

Engelli odaklı tasarım anlayışıyla ulaşım güzergahlarını yeniden tasarlayacaklarını belirten Denizli, Kamu alanlarını engelsiz bir hale getireceklerini ve kamu binalarında bütün engelleri kaldıracaklarını ifade etti. 

 

"Can dostlarımız kazanacak"

Çeşme'nin daha yaşanabilir, hayvan dostu, sürdürülebilir ve kültürel açıdan zengin bir ilçe olacağını vurgulayan Denizli, sokak hayvanları için bakım ve sağlık hizmetini genişlerteceklerini, sokak hayvanlarını takip işlemlerini hızlandırarak, kısırlaştırma işlemlerini eksiksiz tamamlayacaklarını söyledi. Denizli, "Benim ,can dostum" diyerek sahiplenilen hayvanlar için kısırlaştırma hizmeti sunacaklarını belirterek, "Hayvan Yaşam Alanı" projesiyle can dostların huzurlu ve sağlıklı yaşayabilmelerine imkan sağlayacaklarını kaydetti. 

 

 

 

 

"Sağlık kazanacak"

 

"Bütünleşik Sağlık Merkezi" kuracaklarını açıklayan Denizli, merkezin bünyesinde Kadın Sağlığı Ünitesi, Çocuk Sağlığı Ünitesi, Kanse Tarama Ünitesi, Alzheimer Ünitesi ve Psikolojik Destek Ünitesi'nin yer alacağını belirtti. 

 

"Kültür ve Sanat Kazanacak"

 

"Çeşme Yaşam Merkezi" projesi ile Çeşmelileri yepyeni bir sosyo kültürel yaşam merkezine kavuşturacaklarını ifade eden Denizli, Ildır-Germiyan-Karaköy Kültür rotası ile Çeşme turizmine katkı sağlayacaklarını, Alaçatı'daki Atatürk Kültür  Merkezi'ni yenileyeceklerini  ve Kilise-Cami  Meydanı Kentsel Tasarım projesi ile Alaçatı'ya yepyeni bir meydan kazandıracaklarını açıkladı. Eski trafo binasını Dijital Sanat Merkezi haline getireceklerini belirten Denizli, Amfi Tiyatro ve Çevresi Kentsel Tasarım projesi ile Çeşme'nin yepyeni bir çehreye kavuşmasını sağlayacaklarını anlattı. Çeşme'de, "Sinema Projesi" ve "Film Günleri" etkinlikleri ile sosyal ve kültürel faaliyetlerin artacağını belirten Denizli, "Sakız Müzesi" ve "Sakız Festivali" projesi ile Çeşme'nin hem ülkemizde hem de dünya gezi rotasında ilgi uyandıran bir ziyaret noktası olmasını sağlayacaklarını ifade etti. Yerel sanatçıları destekleyeceklerini de belirten Denizli, "Alaçatı Meydanı Sokak Sanatları Alanı" oluşturacaklarını ve bu alanda müzik, tiyatro, sergi gibi etkinlikler düzenleneceğini ve sürekli bir yaşam alanı olarak kullanılacağını açıkladı.  Çeşme Festivali'nin yeniden düzenleneceğini vurgulayan Denizli, Çeşme Festivali'ni, daha kültürel ve daha modern bir bakış açısıyla, Çeşme'ye ve Çeşmelilere ekonomik ve kültürel olarak katkı sağlayacak bir konsepte dönüştüreceklerini ifade etti.

 

 

 

 

"Turizm Kazanacak"

 

"Turizm Master Planı" hazırlayacaklarını belirten Denizli, gecelik konaklama sayısını artıracak yeni turistik çekim noktalarının geliştirilmesinin sağlanacağını, sezon süresini uzatmak için yeni turizm kollarının gelişmesinin sağlanacağını, merkezdeki turist yoğunluğunun komşu köylere dağılması amacıyla köylerin gelişiminin destekleneceğini kaydetti. Yarımada geneli için bir turizm rotası oluşturacaklarını ve girişimcileri destekleyeceklerini de açıklayan Denizli, Alaçatı Köyiçi Kentsel Tasarım Rehberi ile kent estetiğinin oluşturulmasını sağlayacaklarını belirtti. Üniversiteler ile işbirliği içerisinde Çeşme'nin ihtiyaç duyduğu istihdamın liyakatli bir şekilde karşılanmasını sağlayacaklarını belirten Denizli, turizm işletmeleri çalışanları için "Personel Kenti" kuracaklarını açıkladı. Denizli, "Turizm Enformasyon Ofisi" kuracaklarını da ifade etti.

 

 

 

"Tarım Kazanacak"

 

"Tarımsal Üretim Teşvik Paketleri" ile çiftçilerin tarımsal üretimini destekleyeceklerini belirten Denizli, tarım sanayisi oluşumu için belediye girişimlerinde bulunacaklarını ve "Kompost Gübre Üretim Tesisi" kuracaklarını açıkladı.

 

"Ulaşım Kazanacak"

 

Çeşme Rotası ile Çeşmelilerin, Çeşme içerisinde istedikleri konumlara rahatça ulaşabilmelerini sağlayacaklarını belirten Denizli, yeni yaya ve bisiklet yolları yapacaklarını, mevcut otoparkları ıslah edeceklerini ve toplam 1800 araç kapasiteli, zemin altı otoparkları yapacaklarını açıkladı. Bütün yolları standardizasyonu ve yenileme çalışmalarını tamamlayacaklarını ifade eden Denizli, Çeşme Otogarı'nı yeniden düzenleyeceklerini ve Çeşme Marina yolunu tamamen söküp, baştan yapacaklarını belirtti.

 

 

 

"Spor Kazanacak"

 

2 adet yeni kapalı spor salonu yapacaklarını açıklayan Denizli, tam olimpik kapalı yüzme havuzu yapacaklarını ve sörf sporu başta olmak üzere tüm spor dallarını ve spor altyapısını destekleyeceklerini söyledi. 

 

"Katılımcı Yönetim Kazanacak"

 

Kent Konseyi'nin daha işlevsel bir hale gelmesini sağlayacaklarını belirten Denizli, Çocuk, genç ve kadın meclisleri kuracaklarını, şeffaflık ilkesi ile erişime açık, düzenli raporlar yayınlayacaklarını kaydetti. Düzenli olarak görüş ve önerileri toplayacaklarını da söyleyen Denizli, mahallelerde halk buluşmaları düzenleyeceklerini belirtti. 

 

 

 

"Doğa Kazanacak"

 

Endemik Bitki Örtüsünü Koruma ve Geliştirme Projesi ile Sakız ve Çeşme Limonu yetiştirilmesini ve korunmasını sağlayacak destek paketleri açıklayacaklarını belirten Denizli, Kendi Enerjisini Üreten Kamusal Alanlar Projesi, Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Üretim Merkezi, Alaçatı Sulak Alanı Koruma Projesi ile doğal yaşama ve çevreye sahip çıkan bir belediyecilik örneği sergileyeceklerini söyledi. Çeşme Yarımada Turizm Geliştirme Çalışma Grubu oluşturacaklarını anlatan Denizli, bu çalışma grubunun, hem Çeşme'de hem de yarımadada doğanın korunarak, turizmin gelişmesi için stratejik çalışmalarda bulunacağını açıkladı. Turizm Bakanlığı'nın yürüttüğü Çeşme Projesi'nin ve yasal süreçlerinin takipçisi olacaklarını belirten Denizli, Rüzgar Enerjisi Çalışma Grubu kuracaklarını da ifade etti. 

 

 

 

"Halk Kazanacak"

 

Orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlar için sosyal konutlar inşa edeceklerini açıklayan Denizli, Girişimci Destek Merkezi kurarak Çeşmelilerin ticari teşebbüslerinde yanlarında olacaklarını, İstihdam ve Yerel İşgücünü Geliştirme Ofisi kuracaklarını, Aile İşletmelerini Destekleme Projesini hayata geçireceklerini, Balıkçılığı destekleme projesi kapsamında balıkçı barınakları inşa edeceklerini, yerel kooperatifleri ve yerel üreticileri destekleyeceklerini "Yarımada Ekolojik Pazarı" ile kooperatifler ve üreticileri doğrudan alıcılarla buluşturacaklarını ve yeni bir sanayi sitesi inşa edeceklerini açıkladı. 

 

 

 

"Çeşme Kazanacak"

 

Çeşme Mekansal Stratejik Planı oluşturacaklarını belirten Denizli, Çeşme’de kördüğüm halini almış fosseptik sorununa son verileceğini ve kanalizasyon sistemine geçileceğini ifade etti. Elektrik altyapısını güçlendireceklerini söyleyen Denizli, yeni Belediye Hizmet Binası yapacaklarını anlattı. Lal Denizli, Çeşme çarşısının yenileneceğini, Atatürk Caddesi Kentsel Tasarım Projesi ve Şifne Termal Otel Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Çeşme'nin çehresinin değişeceğini belirtti.

 

 

 

Çeşme Belediye Başkan adayı Lal Denizli, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'dan devralacakları Çiftlikköy Olimpik Yüzme Havuzu ve Açık Hava Düğün Salonu Projesi, Makipark Projesi, Ovacık, Reisdere ve Çiftlikköy Pazaryeri Projeleri, Alaçatı Arkas Modern Sanat Merkezi, Doğalgaz Depo ve Basınç Tesisleri, Sosyal Konut Projesi ve Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Projesi'ni tamamlayacaklarını da açıkladı. 





 

 

 

 

 

  Bu haber 476 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 31 27 1 3 69 20 84 +49
2 Fenerbahçe 30 25 1 4 79 25 79 +54
3 Trabzonspor 30 15 11 4 51 40 49 +11
4 Beşiktaş 30 14 12 4 40 36 46 +4
5 Çaykur Rizespor 31 13 12 6 40 47 45 -7
6 Kasımpaşa 30 12 11 7 53 55 43 -2
7 Başakşehir FK 30 12 12 6 38 35 42 +3
8 Antalyaspor 31 10 9 12 36 34 42 +2
9 Alanyaspor 31 10 9 12 41 42 42 -1
10 Sivasspor 31 10 10 11 37 43 41 -6
11 Adana Demirspor 30 9 9 12 46 39 39 +7
12 Samsunspor 30 10 14 6 35 41 36 -6
13 Kayserispor 30 10 11 9 36 43 36 -7
14 MKE Ankaragücü 31 7 11 13 37 40 34 -3
15 Hatayspor 31 7 12 12 36 41 33 -5
16 Konyaspor 30 7 11 12 31 42 33 -11
17 Gaziantep FK 31 8 16 7 34 47 31 -13
18 Fatih Karagümrük 31 7 15 9 34 39 30 -5
19 Pendikspor 30 7 15 8 34 61 29 -27
20 İstanbulspor 31 3 21 7 22 59 13 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 28 21 6 1 64 24 64 +40
2 Göztepe 27 17 5 5 45 15 56 +30
3 Çorum FK 28 14 8 6 46 29 48 +17
4 Bodrumspor 28 13 7 8 36 19 47 +17
5 Sakaryaspor 28 13 7 8 41 30 47 +11
6 Kocaelispor 27 13 8 6 39 31 45 +8
7 Gençlerbirliği 28 11 7 10 33 27 43 +6
8 Boluspor 28 12 9 7 27 30 43 -3
9 Bandırmaspor 27 11 8 8 37 24 41 +13
10 Erzurumspor FK 27 10 7 10 26 21 37 +5
11 Ümraniyespor 28 9 12 7 33 40 34 -7
12 Keçiörengücü 28 8 12 8 25 35 32 -10
13 Manisa FK 28 7 11 10 33 34 31 -1
14 Şanlıurfaspor 28 7 12 9 25 30 30 -5
15 Adanaspor 28 9 16 3 22 40 30 -18
16 Tuzlaspor 28 7 14 7 27 44 28 -17
17 Altay 27 5 19 3 12 55 15 -43
18 Giresunspor 27 2 21 4 12 55 7 -43
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 31 21 5 5 68 27 68 +41
2 Bucaspor 1928 31 19 3 9 47 19 66 +28
3 Van Spor FK 30 19 5 6 50 31 63 +19
4 1461 Trabzon FK 31 17 6 8 57 32 59 +25
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 31 15 6 10 43 26 55 +17
6 Ankaraspor 31 14 6 11 39 26 53 +13
7 Karacabey Belediye Spor 32 11 10 11 33 30 44 +3
8 Ankara Demirspor 31 13 13 5 35 33 44 +2
9 Beyoğlu Yeniçarşıspor 31 12 13 6 36 32 42 +4
10 Diyarbekir Spor 31 11 13 7 32 32 40 0
11 Nazilli Belediyespor 32 11 13 8 37 49 38 -12
12 Altınordu 31 9 12 10 36 31 37 +5
13 Kırklarelispor 32 9 13 10 24 35 37 -11
14 Hes İlaç Afyonspor 31 8 12 11 18 30 35 -12
15 Serik Belediyespor 31 8 13 10 25 34 34 -9
16 Zonguldak Kömürspor 31 8 15 8 31 49 29 -18
17 Kırşehir Futbol SK 32 5 20 7 29 62 22 -33
18 Bursaspor 31 5 18 8 22 52 20 -30
19 Adıyaman FK 31 3 22 6 21 53 15 -32
Takım O G M B A Y P AV
1 Aliağa Futbol A.Ş. 25 18 0 7 53 14 61 +39
2 Kepezspor FAŞ 24 19 1 4 51 13 61 +38
3 52 Orduspor FK 25 13 7 5 34 23 44 +11
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 24 12 6 6 32 22 42 +10
5 İnegöl Kafkas GK 24 10 6 8 25 23 38 +2
6 Edirnespor 24 11 9 4 37 23 37 +14
7 Artvin Hopaspor 24 9 8 7 31 22 34 +9
8 Mardin 1969 Spor 24 10 10 4 33 29 34 +4
9 K.Çekmece Sinopspor 25 9 10 6 33 26 33 +7
10 Karabük İdmanyurdu Spor 24 9 11 4 22 35 31 -13
11 Kırıkkalegücü FK 24 7 12 5 23 29 26 -6
12 Talasgücü Belediyespor 24 8 14 2 24 37 26 -13
13 Gümüşhanespor 25 4 12 9 21 41 21 -20
14 Malatya Arguvanspor 24 2 18 4 11 44 10 -33
15 Tarsus İdman Yurdu 24 2 19 3 16 65 9 -49
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/04/2024 Fenerbahçe vs Adana Demirspor
 03/04/2024 Kayserispor vs Kasımpaşa
 03/04/2024 Konyaspor vs Trabzonspor
 04/04/2024 Başakşehir FK vs Beşiktaş
 04/04/2024 Samsunspor vs Pendikspor
 12/04/2024 Trabzonspor vs Sivasspor
 13/04/2024 Kasımpaşa vs Konyaspor
 13/04/2024 MKE Ankaragücü vs Gaziantep FK
 13/04/2024 Adana Demirspor vs Kayserispor
 13/04/2024 Beşiktaş vs Samsunspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 03/04/2024 Altay vs Bandırmaspor
 03/04/2024 Kocaelispor vs Göztepe
 04/04/2024 Erzurumspor FK vs Giresunspor (H:1)
 06/04/2024 Bodrum FK vs Keçiörengücü
 06/04/2024 Ümraniyespor vs Şanlıurfaspor
 06/04/2024 Sakaryaspor vs Boluspor
 07/04/2024 Bandırmaspor vs Manisa FK
 07/04/2024 Çorum FK vs Kocaelispor
 07/04/2024 Eyüpspor vs Altay
 07/04/2024 Eyüpspor - Altay Altay ligde deplasmandaki son 5 maçını kaybetti  Eyüpspor kazanır
 08/04/2024 Giresunspor - Tuzlaspor Giresunspor ligdeki son 16 maçında hiç kazanamadı  Tuzlaspor yenilmez
 08/04/2024 Göztepe - Erzurumspor FK Göztepe ligdeki son 10 maçında hiç kaybetmedi  Göztepe yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 07/04/2024 Adıyaman FK vs Kırklarelispor
 07/04/2024 Altınordu vs Diyarbekir Spor
 07/04/2024 Ankara Demirspor vs Esenler Erokspor
 07/04/2024 Ankaraspor vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 07/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Hes İlaç Afyonspor
 07/04/2024 Bucaspor 1928 vs Zonguldak Kömürspor
 07/04/2024 Bursaspor vs 1461 Trabzon FK
 07/04/2024 Nazilli Belediyespor vs Van Spor FK
 07/04/2024 Serik Belediyespor vs Kırşehir Futbol SK
 07/04/2024 Bursaspor - 1461 Trabzon FK 1461 Trabzon FK ligdeki son 5 maçında hiç kaybetmedi  1461 Trabzon FK yenilmez
 07/04/2024 Altınordu - Diyarbekir Spor Altınordu ligde evindeki son 5 maçını kazandı  Altınordu kazanır
 07/04/2024 Serik Belediyespor - Kırşehir Futbol SK Kırşehir Futbol SK ligde deplasmandaki son 8 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 07/04/2024 Kırıkkalegücü FK vs Mardin 1969 Spor
 07/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 07/04/2024 Edirnespor vs Malatya Arguvanspor
 07/04/2024 İnegöl Kafkas GK vs Artvin Hopaspor
 07/04/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs K.Çekmece Sinopspor
 07/04/2024 Kepezspor FAŞ vs Tarsus İdman Yurdu
 07/04/2024 Talasgücü Belediyespor vs 52 Orduspor FK
resmi ilanlar
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI